Új évszak indul.

Őszi egyensúly. Tudatosan!

 

szeptemberi ájurvéda

A nyár elmúltával a sötétség fokozatosan átveszi a hatalmat: a szeptemberi napéjegyenlőség után a fény, a Nap erejének csökkenésével a kintről a befelé forduló energiák kerülnek előtérbe.

Nemcsak egy új rutin áll be az iskola/óvoda újraindulásával az életünkbe, a nyári szabadság után sokszor érezzük azt ilyenkor, hogy az önmagunkhoz való visszatérés (immunerősítés, pihenés és mozgás) egyensúlyának megteremtése nélkül nem működünk hatékonyan.

Érdekel, hogy mi zajlik SZEPTEMBERben? Olvass róla bővebben:

Miért fontos mindez?

A szeptember a karácsonyi időszakkal együtt vetekszik a „LEGSTRESSZEBB hónap” címért. Indul az iskola/óvoda, az ezzel járó minden feladat és felelősség után magunkra már alig marad idő, pedig ott a nyomasztó tudat, hogy ez most „valaminek a kezdete”, mint egy új január: szokások és elhatározások időszaka. 

A nyári lazítás és fagyik után ki ne vágyna arra, hogy újra visszatérjen a tudatosabb (azaz kevesebb kalóriát tartalmazó) táplálkozás és a rendszeres testmozgás rutinjához. 

De azt tudtad, hogy az ősz eleje az ünneplés és a számadás időszaka inkább? A termés betakarítva, a szőlő leszüretelve, hiszen az év termékeny része már elmúlt. Az elkövetkező néhány hónapban már a jóval csendesebb és NYUGODTABB ENERGIÁK  kerülnek majd előtérbe.  

Ma már szinte teljesen a természet körforgásától elszakadva éljük az életünket. Az évszakok változására maximum a ruházkodásunk és a rezsiszámla miatt figyelünk fel.  

De a  természetet, a benne élő örök körforgást nem tudjuk felülírni. Mi is részesei vagyunk ennek, még ha a város sűrűjűben élünk is, és csak néhány színes falevél jelzi az időjárás változását. 

Ha ilyenkor nem vesszük észre azt, ami körülöttünk zajlik (az elmúló és pihenni térő természet nyugalmát, az egyre hűvösebb időjárás szeszélyeit, a téli hónapokra való raktározás fontosságát), könnyen kimerültnek és fáradtnak érezhetjük magunkat. 

Az ősszel indított diéták nem tartoznak a legsikeresebbek közé, hiszen ilyenkor a feltöltés és  az IMMUNRENDSZER ERŐSÍTÉS kell előtérbe kerüljön.  Néhány bekapott vitaminkapszulán kívül azonban sokkal többet tehetünk magunkért. Ha az önmegtartóztatás helyett inkább MEGÉRTED, miért nyúlsz hamarabb a nasi után, sikeresebben tudsz kialakítani egy olyan étrendet magad számára, ami a FELESLEGES KALÓRIÁKAT mellőzi, de mégis tápláló és energiát adó. 

Ha szeretnél…

 • Immunrendszer erősítő praktikákkal ismerkedni 
 • Nyugodtabb és kiegyensúlyozott napokat 
 • Egészségesebb és vitálisabb lenni
 • Egészségesebben étkezni, segítséget kapni a növényi táplálkozásban
 • Rugalmasabb és erősebb lenni
 • Kényeztetést testnek és léleknek
 • És jól jönne a TÁMOGATÁS, akkor ne habozz!

Szia, én Gizi vagyok!

Több, mit 6 évvel ezelőtt ragadott magával a jóga csodája, és szeretném, ha az életedben TE is az egészségedet tennéd az első helyre!

A mindennapjaimban igyekszek a természettel összhangban élni, meghallani minden egyes hónap/évszak sajátosságait, hogy egyensúlyban tartsam az életem.   

Csatlakozz hozzám szeptember végén az ŐSZI EGYENSÚLY programban, és alapozzunk meg az idei télben a nyugodt és harmónikus napjainkat, kihasználva a természet erejét.

Mit kell tudnod a Őszi egyensúly programról?

10 napos program, amelyben 7 napon keresztül egy piramis logika mentén felépített, ájurvédikus ajánlások szerint összeállított étrenddel készülünk az ősz energiáira. 
Végigkísérlek az úton, sőt, VELED EGYÜTT fogom én is végezni a kúrát
2 alkalommal lesz alkalmad feltenni ÉLŐben a kérdéseidet (online), ezen kívül még további 4, testet és lelket formáló JÓGA és RELAXÁCIÓS VIDEÓ  lesz a tiéd
Ezen kívül egy részletes MUNKAFÜZET és NAPLÓ támogatja majd a feltöltődésed, és minden fontos tudnivalót megkapsz VIDEÓ formában is. 
A kúra lelke az a támogató Facebook csoport, ahová kizárólag a program tagjai kapnak felvétel, napi posztokkal, és folyamatos jelenlétemmel támogatlak

Valamennyi videó (az élő gyakorlások a kérdezz-felelekkel, valamint a gyakorló videóK is) november 1-ig bármikor és tetszőleges alkalommal visszanézhető!

Hogyan néz ki ez a gyakorlatban?

Az Őszi egyensúly egy  10 napos program egy közös lehetőség bárkinek arra, hogy együtt, energiánkat ezáltal megsokszorozva változtassunk: hagyd el az elmúlt időszakból azt, ami nem táplál és nem erősít, és ebben a 10 napban próbálj ki valami újat, mást, mint az eddig megszokottak. A program testre szabható, rugalmas, adott helyzetednek, állapotodnak megfelelően különböző szinteken végezhető.

10 napon keresztül állunk napi kapcsolatban, támogatlak hasznos információkkal, étrend-javaslatokkal a kúra alatt, ismerkedünk különböző relaxációs technikákkal, valamint mozgásos (jóga, alakformáló torna, légzőgyakorlatok, ízület átmozgató torna) videókkal formálhatod a tested.

  Közelebbről megismerkedhetsz az ősi, indiai áyurvéda tudományával, annak is a napirenddel, a természettel való összhanggal összefüggő ismereteivel, hogy Te is harmónikus és kiegyensúlyozott életmódot tudj kialakítani önmagad számára.

 •   Mit jelent mindez? 

Rövid ráhangolódás (3 nap) után a piramis-szerűen felépített 7 nap következik, amelyben a fő hangsúly az étkezés megváltoztatásán lesz. A piramis „lépcsőfokain” lépdelve a napok múlásával egyre több mindenről mondunk le, de bármelyik szinten megállhatsz, tetszésed szerint. Természetesen a legjobb, ha megadod magadnak ezt a 7 napot: próbálj ki valami újat, merj változtatni, időnként NEM-et mondani a csábításnak. Hidd el, megéri!  A fogyasztható ételek, a kúra magját képező fontos pillér alapját a növényi táplálkozás adja, és az úgynevezett mono-diétát is kipróbáljuk 3 napig. Receptekkel, menütervvel és hozzávalók listájával segítelek téged, hogy fel tudj készülni!

A kúra időszaka alatt folyamatosan szem előtt tartjuk lelkünk szükségleteit is: relaxációkkal igyekszek segíteni téged ezen az úton. A BÖJTNAPLÓ töltése sokat segíthet abban hogy reflektálni tudj az időszakban felmerült kérdéseidre, közelebb kerülj saját magadhoz.

Mit tartalmaz a 10 napos program?

 • 2 élő találkozót, kérdezz-felelek és közös gyakorlás (szeptember 30. és október 8.)
 • 4 db, egyenként 20-30 perces testet és lelket formáló gyakorlás, videó formájában
 • napi információs, motiváló leveleket az elektronikus postaládádba
 • tagja lehetsz egy fantasztikus, támogató Facebook csoportnak, ahol napi jelenlétemmel, posztokkal és kérdezz-felek beszélgetésekkel segítjük egymást a kúra folyamán
 • egy részletes munkafüzetet, amelyben megismerkedhetsz az az ájurvéda által fontosnak tartott alapvetésekről, hogy a temészettel összhangban, egészségesebben tudj élni
 • egy naplót, amelyben rögzítheted tapasztalásaidat
 • valamint minden élő és egyéb gyakorló videó november 1-ig visszanézhető (vagy pótolható, ha nem tudtál volna részt venni az élő találkozókon)

Mikor?

2022. szeptember 29-től október 9-ig

A kapukat szeptember 25-én nyitom, de az első közös élő online találkozó szeptember 30-án, pénteken délután lesz. Itt mindent megbeszélünk, amit a 10 közös napunkról tudni kell.

Az online találkozókat mindig rögzítem, így ha nem tudsz csatlakozni, vagy végig maradni, akkor is lehetőséged lesz november 1-ig visszanézni.

18.900 Ft

 

 

√ 2 élő online találkozó

√  4 db testet és lelket formáló gyakorló videó

√  napi információs, motiváló levelek

√ receptek és tippek 

√  Facebook csoport tagság

√  munkafüzetet

√ napló

√ minden videó november1-ig visszanézhető

Gyakran ismételt kérdések

Miből áll a program?

Az ŐSZI EGYENSÚLY program 10 napja segít téged abban, hogy megteremtsd az átmenetet a nyárból az őszbe:  megszabadulj mindattól, amire nincs szükséged, felkészítsd az immunrendszered és válts egy egészségesebb, tudatosabb életre!

Mikor kezdődik, és mennyi ideig tart?

Kapunyitás  szeptember 25-én, de maga a program az első élő bejelentkezéssel szeptember 30-án indul, és október 9-én ér véget

Fogyókúrázunk?

Ne aggódj!

Igaz, hogy a program 7 napja az étkezésed megváltoztatásáról, és minimalizálásáról szól, azonban semmiképpen NE ARRA GONDOLJ , hogy ezeken a napokon

– nem eszel semmit

– csak folyadékot iszol

– állandóan éhes és kimerült leszel.

 

Az ájurvédikus szemlélet szerint az őszi időszak nem alkalmas a fogyókúrák kezdésére/végzésére. Ilyenkor felkészül a szervezetünk a téli időszakra, az energiaraktárak feltöltése kerül előtérbe. Természetesen ezt nem jelenti azt, hogy teret  adunk a habzsolásnak: inkább minőségi változtatásra számíts. 

Megismerheted, hogy mik az ok az ízek/alapanyagok, amelyek ősszel támogató jellegűek az emésztésünk számára, amelyek még a hangulatunkat is javítják. 

 

Honnan tudhatom, hogy nekem ez a program való-e?

Ha általános fizikai állapotod szerint inkább egészségesnek mondod magad és

– mentes vagy komolyabb emésztőrendszeri, keringési, anyagcsere és mozgásszervi betegségektől,

– ha nem állsz tartósan gyógyszeres kezelés alatt,

– ha legalább 6 hónap eltelt műtéted, vagy nagyobb testi/lelki megerőltetés után,

– ha nincs evési kényszerbetegséged (bulímia, anorexia),

– ha nem állsz pszichoterápis kezelés alatt vagy nincs pszichiátriai megbetegedése,

akkor nyugodtan vágj bele ebbe a programban.

Minden egyéb esetben, vagy kétség esetén, kérd ki kezelő orvosod, házi orvosod véleményét!

Nem bírom az éhezést és nem lesz erőm a mindennapokhoz

Drasztikus változás a kalóriabevitelben nem lesz, ez nem egy fogyókúrás program. A cél inkább a minőségi változtatás, és az egyszerűsítés. 

Az, hogy van-e erőd, nem az adott napi kalóriabeviteltől függ, hanem belső erőforrásainktól, belső tartalékainktól.

Mivela program 7 napjában is  folyamatos lesz a kalóriautánpótlás, nem kell attól tartanod, hogy nem fogod tudni elvégezni a munkádat.

(egy egészséges szervezetben egyébként kb. 6 hétre elegendő vitamin, ásványianyag és nyomelem raktározódik)

Kismama vagyok, vagy még szoptatok, csatlakozhatok?

Igen, ez a program nem diéta, nem célja a kalóriabevitel csökkentése. Inkább a minőségi változtatáson lesz a hangsúly, így bátran belevághatsz kismamaként vagy szoptatós anyukaként is. 

A gyakorló videókat aktuális fizikai állapotodnak megfelelően végezheted, ami jól esik, nyugodtan csináld. 

Mennyi időt vesz igénybe naponta?

A program lényege, hogy fókuszba helyezd Önmagad, így szánj minden nap  legalább 30 percet Önmagadra: mozogj, relaxálj, naplózz.

Nem titkolt célom, hogy megmutassam, mennyivel kiegyensúlyozottabban tudsz működni, ha odafigyelsz a természetre, a benne zajló változásokra, és megállsz megcsodálni azt, ami körülvesz.

Hol fogunk "találkozni", hol lesznek a videók?

A csoport életének fő helyszíne egy exkluzív Facebook csoport lesz, itt folyik a napi kommunikáció, egymás inspirálása és támogatása.

Itt fogod megtalálni majd a videókat, és az élő bejelentkezések is itt lesznek. 

Valamennyi videó és írásos anyag, amit a Facebook csoportban közzé teszek, november 1-ig tetszőleges alkalommal visszanézhető.

Hogyan tudok fizetni?

Kérlek kattints a „kosárba teszem” gombra, és máris készen állsz a vásárlásra: kövesd az utasításokat és bankkártyáddal vagy átutalással tudsz fizetni a program tagságáért.