Csapatunk

Szia! Ismerj meg minket 🙂

Sebők-Vakulya Gizella

Tradícionális hatha jóga, kismama és baba-mama jógaoktató.  A ramadasaYoga megálmodója és megvalósítója

„Hosszú éveken keresztül teltek úgy a napjaim, hogy közvetlen környezetemre, saját magamra, az érzéseimre nem igazán fordítottam nagy figyelmet. Rohantam át az életen, a szürke hétköznapok elkezdtek bedarálni. Természetes volt, hogy mindaz, ami körbevesz, „csak úgy van“, nem töprengtem el a dolgok miértjén.  Aztán belépett az életembe a jóga, és szép lassan (igen, lassan…) elkezdett megváltozni nagyon sok minden. Bennem, körülöttem.

Ez a változás azóta is tart, és hiszem, hogy a jó irányt vettem célba. Amióta saját bőrömön érzem nap, mint nap a jóga pozitív hatásait (fizikai és lelki síkon), azóta nem tudok elleneállni, hogy ezt megosszam másokkal is. Szeretek jógázni, és szeretek ebből másoknak is adni, számomra így nyer értelmet a változás folyamata: változtass, hogy változhass. Hálás vagyok azoknak, akik segítettek ill. segítenek az utamon; hiszen az életben nincsenek véletlenek, és minden úgy történik, ahogyan annak történnie kell.”

Szécsényi Márta

Tradícionális hatha jóga, és Senior jógaoktató

„Hosszú évekig dolgoztam – elsődleges végzettségemnek megfelelően – pénzügyi pályán, mely elsősorban a banki szektort jelentette. A versenyszféra sajátottságaiból fakadóan egy nagyon feszített, munkával és felelősséggel teljes pályán mozogtam, mely rengeteg időt és energiát vett ki belőlem a dolgos hétköznapok során. Megtapasztaltam ennek minden előnyét és nehézségét is, és közel öt évvel ezelőtt úgy döntöttem, hogy nem így szeretném folytatni az életem. Olyan tevékenységet, kikapcsolódást és feltöltődést nyújtó lehetőségeket kerestem, melyek segítenek hogy visszaállítsam magamban a rendet, az egyensúlyt és az egységet.

Ekkor találkoztam a jógával, mely azóta már életem részévé vált, és amiben maradéktalanul megtaláltam azt, ami addig hiányzott. Pályámat mint reflexológus folytattam, és az anyag- és pénzorientált világból kicsit kilépve elsőként segítségnyújtást  tűztem ki célul. Időközben a jóga utam kapcsán megismerkedtem egy csodálatos holisztikus gyógyító és egészség megőrző rendszerrel az ayurvedával.

Elvégeztem egy alternatív ayurvedikus tanácsadó képzést, hogy a jógával karöltve, minél mélyebb tudást szerezzek ezekben a több ezer éves múltra visszatekintő tudományokból. Jógaoktatóként szeretném az általam megszerzett tudást és tapasztalást továbbadni, magamban mélyíteni,hogy minél többünkhöz eljusson a jóga és az ayurveda minden tanításával együtt.

A mai rohanó világban keresünk valamit, ami ha elfáradunk feltölt, célt ad, segít, kiutat jelent. Én megtaláltam…….és bízom benne, hogy megfelelő csatorna leszek, hogy ezt hitelesen és autentikus formában közvetítsem az érdeklődök, keresők, és az új tapasztalásokra nyitott emberek számára.”

Dezső-Haraszti Zsófia

Hatha jóga oktató

„A jóga több, mint 2 éve lépett be az életembe. A mindennapjaim része lett és minden formájában megváltoztatott.

Mindig is fontosnak tartottam a mozgást, de sokáig nem találtam meg a hozzám legközelebb álló formáját. Tudtam hogy valami hiányzik az életemből. Fizikailag sem voltam a legjobb formában. Állandóan gyengének és fáradtnak éreztem magam.

Aztán jött a jóga. Elkezdtem órákra járni, jógás könyveket olvasni és teljesen magával ragadott. Tudtam, hogy ez az én utam. Nagyon pozitív hatással volt a mindennapjaimra. Fizilailag is sokkal jobban éreztem magam, hiszen jógázás után mindig azt tapasztaltam, hogy tele vagyok energiával, a testem könnyeddé és lazává vált. Mindemellet az elmémre és lelkemre is csodálatos hatással volt.

A jóga nem csupán egy mozgás, hanem egy életforma, ami szépen lassan az élet minden területére hatást gyakorol. Ezért is éreztem, hogy szeretnék oktató lenni, hogy átadhassam a jóga szeretetét másoknak is.”

„Számomra a jóga sokkal több, mint egy ászana vagy egy gyakorlatsor. A szívünk kitárásának nagyon nehéz feladata (…) Ez az én jógám. Ez az, ami segít nekem gyógyítani. Ez az, amit megpróbálok megosztani másokkal.” – Sarah Thompson