Neked is vannak kedvenc ételeid, amelyeket minden évszakban elkészítesz? A párolt alma az egyik nagy kedvencünk az októberi/novemberi esős-párás napokon. Meleg, tápláló, elősegíti az emésztést/bélmozgásokat, éberré és életerőssé tesz. Fogyasztása a reggeli órákban ajánlott: kitűnő kiegészítője lehet egy tál meleg zabkásának, halmozd meg vele az amerikai palacsintádat.
Hozzávalók:
1 nagy illatos alma, hámozva és kockákra vágva
5 szegfűszeg
1 kardamom
kb. 1 dl víz
A hámozott almákat tedd egy kis lábásba a fűszerekkel és annyi vízzel, ami éppen ellepi. Lassú tűzön, lefedve párold kb. 20 percig, amíg az alma krémesen puha nem lesz.
Szeretettel ❤️, Gizi
© Copyright 2019 Ramadasa Yoga és Ájurvéda
0 hozzászólás