Az ősz íze: párolt alma

Written by Sebők-Vakulya Gizella

Szia, Gizi vagyok a Ramadasa Yoga Studio alapítója. Azért vagyok itt, hogy segíthessek Neked eligazodni azon az úton, amit már bejártam és hogy hozzásegíthesselek egy bolgogabb, teljesebb élethez. Örülök, hogy itt vagy!

november 20, 2019

Neked is vannak kedvenc ételeid, amelyeket minden évszakban elkészítesz? A párolt alma az egyik nagy kedvencünk az októberi/novemberi esős-párás napokon. Meleg, tápláló, elősegíti az emésztést/bélmozgásokat, éberré és életerőssé tesz. Fogyasztása a reggeli órákban ajánlott: kitűnő kiegészítője lehet egy tál meleg zabkásának, halmozd meg vele az amerikai palacsintádat.


Hozzávalók:

1 nagy illatos alma, hámozva és kockákra vágva

5 szegfűszeg

1 kardamom

kb. 1 dl víz

A hámozott almákat tedd egy kis lábásba a fűszerekkel és annyi vízzel, ami éppen ellepi. Lassú tűzön, lefedve párold kb. 20 percig, amíg az alma krémesen puha nem lesz.

Szeretettel ❤️, Gizi


© Copyright 2019 Ramadasa Yoga és Ájurvéda

0 hozzászólás

Ez is érdekelhet…

Kövess minket!

Tetszett a bejegyzés? Ha szeretnél más hasonló jellegű írást olvasni hétről-hétre, jógáról, meditációról, ájurvédáról, egészséges és tudatos életmódról, íratkozz fel rendszeres leveleinkre. Állandóan frissülő egyéb tartalmainkat pedig kövesd a Facebook és Instagram oldalunkon, vagy jógázz velem a Ramadasa Youtube csatornáján.

GDPR hozzájárulás

Köszönjük szépen! A postafiókodba most levelet küldtünk, kérlek olvasd el és véglegesítsd a feliratkozási szándékodat.