A világ minden Nőjének üzenem: Öleld meg magad!

Nőnapi megerősítés

Written by Sebők-Vakulya Gizella

Szia, Gizi vagyok a Ramadasa Yoga Studio alapítója. Azért vagyok itt, hogy segíthessek Neked eligazodni azon az úton, amit már bejártam és hogy hozzásegíthesselek egy boldogabb, teljesebb élethez. Örülök, hogy itt vagy!

március 8, 2020

Nő Nőnap Szupernő
Te is szuperhős vagy.

???? Olvasási idő: 4 perc

Ez a bejegyzés most hozzád szól, kedves NŐtársam. Hozzád, aki dolgozol azért, hogy a családod megélhetéséhez hozzá tudj járulni, vagy meg tudd teremteni azt. Hozzád, aki számtalan könnycseppet elhullattál, mert úgy érzed, számodra nem létezik a Társ, akivel egységben és harmóniában tudnál élni. Hozzád, aki küzdesz azért, hogy megérkezzen életedbe a legnagyobb áldás, a gyermek. Hozzád, aki anyukaként bezárkózol a fürdőszobába egy kocka csokoládéval, hogy ne lássák a fáradt és könnytől csillogó szemed. Hozzád, aki életed és energiád feláldozod, hogy másokról gondoskodj, miközben magadról megfeledkezel. Hozzád, aki számtalan sikertelen fogyókúra után ismét egy számmal nagyobb nadrágot veszel meg sírva. Hozzád, akit ért már megpróbáltatás szóbeli vagy fizikai bántalmazás miatt. Hozzád, aki úgy érzed, soha semmi nem sikerül az életedben, nem találod a helyed. Hozzád, aki betegséggel küzdesz, és úgy érzed, nincs remény.

TÖKÉLETES VAGY. ÚGY, AHOGY ÉPPEN MOST VAGY. OTT, AHOL ÉPPEN VAGY.

 1. ÉRTÉKES VAGY. Tudd, hogy minden egyes négyzetcentimétered értékes. Soha ne dobd el azt, ami elromlott, eltörött. Azok is számítanak. A tieid.
 2. MONDD EL, MIT AKARSZ. Nyújtsd be az igényeidet. Mondd el a világnak, hogy varázslatos vagy. Légy büszke és hangoztasd azt, amiket elértél. Te vagy a főszereplő.
 3. NÉHA LEGYÉL KÓCOS. Hagyd, hogy a szél játszon a hajszálaiddal. Emeld fel a fejed.
 4. MERÜLJ EL SAJÁT ERŐD VARÁZSLATÁBA. Ne habozz, menj előre és csináld. Ne hagyd, hogy a félelem, az aggódás érzése bezárjon téged. Menj, és csináld.
 5. BÍZTASS MÁSOKAT. Légy te, aki buzdítasz, aki a sor elejére áll. Fogd kézen azokat a nőtársaidat, akik még haboznak, és induljatok el együtt.
 6. LÉGY ÖNMAGAD. Találd meg a stílusod, ne hagyd, hogy mások mondják meg, mit vegyél fel. Legyél kedves, hangos és izgága, visszahúzódó vagy vágtató. Légy olyan, amilyen akarsz. Légy önmagad.
 7. NE HAGYD, HOGY AZ ÁLMAID ELÚSSZANAK. Légy szenvedélyes és következetes. Találd meg azt, ami felvillanyoz, és menj utána, hagyd, hogy beragyogja az életed. Ne mérd a sikered like-ok, megosztások vagy kommentek számában. Soha senki nem mondhatja meg, hogy Te mennyit érsz.
 8. MOTIVÁLD MAGAD. Olvass olyan könyveket, idézeteket, amik előre lendítenek. És nem kell mindig a bestseller listák éléről választani. Te vagy az, aki tudod, hogy neked milyen könyvek tetszenek, mik mozgatnak meg.
 9. LÉGY MERÉSZ. LÉGY BOLONDOS. A világ úgysem fog téged erre buzdítani. Töröld a „kellene” és „de” szavakat a szótáradból. Használd a „tudom” és „én vagyok” kifejezéseket. Határozd meg, hogy mit akarsz, és teremtsd meg a saját valóságodat.
 10. BOCSÁSS MEG. Ha belekapaszkodsz a haragba, mindkét kezed foglalt lesz. Nem tudod megragadni az új örömet, ami érkezne hozzád. Bocsáss meg magadnak is. Mindig.
 11. HASZNÁLD A MÚLTADBAN TÖRTÉNT FÁJDALMAT, VESZETESÉGET, HOGY ELŐRE LENDÍTSEN. Éld át, értsd meg az üzenetét, és találd meg a módját, hogyan legyen a töröttből újra egész. Fájni fog. De ez van. Meg tudod csinálni.
 12. HALLGASS A BELSŐ HANGRA. Ne sétálj olyan úton, amibe beleragad a talpad. Keresd azt, ahol könnyű lépni. Ha nincs olyan, járd ki a saját ösvényedet. Még jobb, ha inkább repülsz. Nyisd ki a szárnyaidat, és irány az ég!
 13. LEGYEN HARCI INDULÓD. Egy olyan dal, ami düböröghet a füledbe azokon a napokon, amikor nehéz talpon maradni. Hallgasd, és hagyd, hogy felemeljen, amikor szükséged van egy emlékeztetőre, hogyan is vedd a kezedbe az irányítást.
 14. NE REJTSD EL A SEBEZHETŐSÉGED. Vállald magad olyannak, amilyen vagy. A gyengeséged is lehet az erősséged. Gyújtsd meg a lámpát a sötétben, hogy meglásd a félelmeidet. Ha megvilágítod őket, már kevésbé ijesztőek.
 15. ÜNNEPELD MAGAD A HIÁNYOSSÁGAIDDAL EGYÜTT. Ezekkel együtt leszel egyedi. Soha ne takard le a ragyogásod, csak mert valakinek bántja a szemét. Húzd ki magad, emeld fel a fejed és sétálj. Kócosan. GYÖNYÖRŐ NŐ VAGY. HAGYD, HOGY MÁSOK MEGJEGYEZZÉK A NEVED.

És soha ne feledd: a legnagyobb istennő is valaha egy sérült nő volt. Ismeri a fájdalmat, és ezen keresztül találta meg a saját erejét, pontosan úgy, ahogyan Te is. Viseld a harci sérüléseidet büszkeséggel. TÚLÉLŐ VAGY.


Az egyik legcsodálatosabb női mantra a Green Tara mantra.

Tara egy tibeti istennő, az együttérzés istennője, aki segít a nőknek saját isteni természetük megismerésében. Védelmezi a kapcsolatokat, békét és szeretet közvetít. A nőiesség abszolút lényegének mantrája ez.

Tibetben úgy tartják, hogy ez a mantra segít a nőknek megtalálni az igaz szerelmet, és kibontakoztatni teljes nőiességüket. Megerősít kétségek és félelmek esetén, elűzi a magány érzését, segíti beteljesülni a vágyakat, és felvértez minden negatív energia ellen. Rezgésének ereje segít rátalálni az értékes férfira, és megerősíti az anyaság érzését, hogy a test befogadóvá válhasson.

Om Tare Tuttare Ture Soha

Jelentése: Óh Isteni Tara, Te, aki felszabadítasz a szenvedés alól, megóvsz a csapásoktól, megvédesz a veszedelmektől! Megvéded azokat, akiket fenyeget a kapzsiság, a gyűlölet és a csalódás veszélye. A spirituális úton elhozod nekünk a felszabadulás önzetlen útját, az egyetemes üdvösséget. Megmentesz a fájdalomtól és a szenvedéstől. Megtanítasz minket együtt érezni mások szenvedésével. Áldott légy!

Szeretettel ❤️,

Gizi

Forrás: huffpost.com, zoldtara.hu

Tetszett a bejegyzés? Ha szeretnél más hasonló jellegű írást olvasni hétről-hétre, jógáról, meditációról, ájurvédáról, egészséges és tudatos életmódról, íratkozz fel rendszeres leveleinkre. Állandóan frissülő egyéb tartalmainkat pedig kövesd a Facebook és Instagram oldalunkon, vagy jógázz velem a Ramadasa Youtube csatornáján.


© Copyright 2020 Ramadasa Yoga és Ájurvéda 2020

Tetszett a bejegyzés? Ha szeretnél más hasonló jellegű írást olvasni hétről-hétre, jógáról, meditációról, ájurvédáról, egészséges és tudatos életmódról, íratkozz fel rendszeres leveleinkre. Állandóan frissülő egyéb tartalmainkat pedig kövesd a Facebook és Instagram oldalunkon, vagy jógázz velem a Ramadasa Youtube csatornáján.

© Copyright 2020 Ramadasa Yoga és Ájurvéda 2020

0 hozzászólás

Ez is érdekelhet…

Az égbe vezető lépcsősor

Az égbe vezető lépcsősor

Olvasási idő: 3 perc Már régóta rendszeres jógagyakorló voltam, és ismerkedtem a meditációval, tanultam mesterektől...

Kövess minket!

Tetszett a bejegyzés? Ha szeretnél más hasonló jellegű írást olvasni hétről-hétre, jógáról, meditációról, ájurvédáról, egészséges és tudatos életmódról, íratkozz fel rendszeres leveleinkre. Állandóan frissülő egyéb tartalmainkat pedig kövesd a Facebook és Instagram oldalunkon, vagy jógázz velem a Ramadasa Youtube csatornáján.

GDPR hozzájárulás

Köszönjük szépen! A postafiókodba most levelet küldtünk, kérlek olvasd el és véglegesítsd a feliratkozási szándékodat.