Tisztítókúra: Panchakarma kezelés

ájurvéda

Written by Sebők-Vakulya Gizella

Szia, Gizi vagyok a Ramadasa Yoga Studio alapítója. Azért vagyok itt, hogy segíthessek Neked eligazodni azon az úton, amit már bejártam és hogy hozzásegíthesselek egy boldogabb, teljesebb élethez. Örülök, hogy itt vagy!

január 12, 2020

Mit takar a Panchakarma?

A Panchakarma szanszkrit kifejezés, jelentése 5 féle kezelés. Ezek az első helyen említett tisztító és méregtelenítő eljárások az ájurvéda szerint. Célja, hogy megszabadítsa a testet a méreganyagoktól, helyrebillentse a dósák egyensúlyát és megtámogassa az immunrendszert.

Miért jó ez nekem?

A Panchakarma kezelés hatására a testet megtiszítjuk a lerakódott méreg- és salakanyagoktól, amelyek számos megbetegedés kiinduló forrásai. Terápiás előnye még a test megfiatalítása és visszaállítja a test belső egyensúlyát és visszaadja a vitalitást.

Mik az előnyei?

  • Helyrebillenti a dósák egyensúlyát (vata, pitta és kapha)
  • Megszabadít a szervezetben lerakódott méreg- és salakanyagoktól
  • Kiegyensúlyozza az idegrendszert, a keringést és az emésztést
  • Növeli a mentális és fizikális hatékonyság fokát
  • Javítja az ízületek mozgékonyságát, növeli az életerőt és az állóképességet
  • Segít leküzdeni a stressz, idegesség és depresszió káros hatásait
  • Visszaadja a szervezet saját, vele született öngyógyító képességet

Miből áll egy ilyen kezeléssorozat?

A Panchakarma kezeléssorozata minden esetben személyre szabott. Figyelembe veszi az adott egyén életkorát, emésztési problémáit, metabolizusát, a dósikus testfelépítését, dósáinak kibillenését, stb. Az első alkalommal egy személyes konzultációra kerül sor, amely során a kezelést végző személy megállapítja a szükséges kezeléstípust és az esetleges kiegészítő terápiákat.

Az általában javasolt kezelés 8 alkalomból áll (heti legalább 1 kezelés felvétele ajánlott), így a kúra időtartama 2 hónap.

1 alkalom 2 órát vesz igénybe, amely során meleg olajos és gyógynövényes teljes testmasszázs, légúti kezelés, arc/talp/hát/vállmasszázs egyéni szükség szerint, szauna és tanácsadás történik.

A kezelés teljeskörű sikeréhez (alkat szerint javasolt) gyógynövényes készítmények (Bael, Triphala, Shatawari stb). szükségesek, a kezelést végző személy javaslatára.

Tudtad? A kezeléseket nálunk autentikus indai ájurvédikus szakmasszőr és végzett panchakarma terapeuta végzi! Suresh Keralából érkezett hozzánk, és több, mint 8 éve dolgozik már Magyarországon, magyar vendégekkel.

1 alkalom (2 órás kezelés ára) 15.000 Ft

Bejelentkezni a 06-30-23-95-191-es telefonszámon tudsz nálam.

Szeretettel ❤️,

Gizi


Tetszett a bejegyzés? Ha szeretnél más hasonló jellegű írást olvasni hétről-hétre, jógáról, meditációról, ájurvédáról, egészséges és tudatos életmódról, íratkozz fel rendszeres leveleinkre. Állandóan frissülő egyéb tartalmainkat pedig kövesd a Facebook és Instagram oldalunkon, vagy jógázz velem a Ramadasa Youtube csatornáján.

© Copyright 2020 Ramadasa Yoga és Ájurvéda 2020

Tetszett a bejegyzés? Ha szeretnél más hasonló jellegű írást olvasni hétről-hétre, jógáról, meditációról, ájurvédáról, egészséges és tudatos életmódról, íratkozz fel rendszeres leveleinkre. Állandóan frissülő egyéb tartalmainkat pedig kövesd a Facebook és Instagram oldalunkon, vagy jógázz velem a Ramadasa Youtube csatornáján.

© Copyright 2020 Ramadasa Yoga és Ájurvéda 2020

0 hozzászólás

Ez is érdekelhet…

Szeptemberi ájurvéda

Szeptemberi ájurvéda

Szeptemberre hangosan roppan talpunk alatt a kifakult fű, a természet zöldje halványodni kezd. A reggelek és az esték...

Kövess minket!

Tetszett a bejegyzés? Ha szeretnél más hasonló jellegű írást olvasni hétről-hétre, jógáról, meditációról, ájurvédáról, egészséges és tudatos életmódról, íratkozz fel rendszeres leveleinkre. Állandóan frissülő egyéb tartalmainkat pedig kövesd a Facebook és Instagram oldalunkon, vagy jógázz velem a Ramadasa Youtube csatornáján.

GDPR hozzájárulás

Köszönjük szépen! A postafiókodba most levelet küldtünk, kérlek olvasd el és véglegesítsd a feliratkozási szándékodat.