Tisztítókúra: Panchakarma kezelés
Kategória: Ájurvéda

Mit takar a Panchakarma?

A Panchakarma szanszkrit kifejezés, jelentése 5 féle kezelés. Ezek az első helyen említett tisztító és méregtelenítő eljárások az ájurvéda szerint. Célja, hogy megszabadítsa a testet a méreganyagoktól, helyrebillentse a dósák egyensúlyát és megtámogassa az immunrendszert.

Miért jó ez nekem?

A Panchakarma kezelés hatására a testet megtiszítjuk a lerakódott méreg- és salakanyagoktól, amelyek számos megbetegedés kiinduló forrásai. Terápiás előnye még a test megfiatalítása és visszaállítja a test belső egyensúlyát és visszaadja a vitalitást.

Mik az előnyei?

  • Helyrebillenti a dósák egyensúlyát (vata, pitta és kapha)
  • Megszabadít a szervezetben lerakódott méreg- és salakanyagoktól
  • Kiegyensúlyozza az idegrendszert, a keringést és az emésztést
  • Növeli a mentális és fizikális hatékonyság fokát
  • Javítja az ízületek mozgékonyságát, növeli az életerőt és az állóképességet
  • Segít leküzdeni a stressz, idegesség és depresszió káros hatásait
  • Visszaadja a szervezet saját, vele született öngyógyító képességet

Miből áll egy ilyen kezeléssorozat?

A Panchakarma kezeléssorozata minden esetben személyre szabott. Figyelembe veszi az adott egyén életkorát, emésztési problémáit, metabolizusát, a dósikus testfelépítését, dósáinak kibillenését, stb. Az első alkalommal egy személyes konzultációra kerül sor, amely során a kezelést végző személy megállapítja a szükséges kezeléstípust és az esetleges kiegészítő terápiákat.

Az általában javasolt kezelés 8 alkalomból áll (heti legalább 1 kezelés felvétele ajánlott), így a kúra időtartama 2 hónap.

1 alkalom 2 órát vesz igénybe, amely során meleg olajos és gyógynövényes teljes testmasszázs, légúti kezelés, arc/talp/hát/vállmasszázs egyéni szükség szerint, szauna és tanácsadás történik.

A kezelés teljeskörű sikeréhez (alkat szerint javasolt) gyógynövényes készítmények (Bael, Triphala, Shatawari stb). szükségesek, a kezelést végző személy javaslatára.

Tudtad? A kezeléseket nálunk autentikus indai ájurvédikus szakmasszőr és végzett panchakarma terapeuta végzi! Suresh Keralából érkezett hozzánk, és több, mint 8 éve dolgozik már Magyarországon, magyar vendégekkel.

1 alkalom (2 órás kezelés ára) 15.000 Ft

Bejelentkezni a 06-30-23-95-191-es telefonszámon tudsz nálam.

Szeretettel ❤️,

Gizi


Tetszett a bejegyzés? Ha szeretnél más hasonló jellegű írást olvasni hétről-hétre, jógáról, meditációról, ájurvédáról, egészséges és tudatos életmódról, íratkozz fel rendszeres leveleinkre. Állandóan frissülő egyéb tartalmainkat pedig kövesd a Facebook és Instagram oldalunkon, vagy jógázz velem a Ramadasa Youtube csatornáján.

© Copyright 2020 Ramadasa Yoga és Ájurvéda 2020

0 hozzászólás

GDPR hozzájárulás

Köszönjük szépen! A postafiókodba most levelet küldtünk, kérlek olvasd el és véglegesítsd a feliratkozási szándékodat.