📕 Olvasási idő: 4 perc

A tibeti Buddhista szerzetesek kántálásában hallottam először, a sajátos torokhang hátborzongatóan hatásossá varázsolta ezt a nagy erejű matrát.

Az elmúlt időszakban sokkal nagyobb szerepet kapott életemben a mantrázás, a mantrameditáció, számos, tradícionálisan hindu szöveg mellett van egy-két buddhista ima is a “repertoáromban”, és ez most nagyon a szívemhez nőtt. Egyszerűen jó feloldódni ezekben a szövegekben, csak ülsz és ismételgeted, 12-szer, 54-szer, 108-szor, akárhányszor.

Ha ezt a mantrát kántálod, saját, és a Világ gyógyulásáért teszel. Használd, ha úgy érzed, betegséged van, és gyógyulásra van szükséged.

És bármennyire is szeretnénk azt hinni, hogy minden rendben van, a mai világunk egy beteg világ: semmi sem támasztja ezt jobban alá, mint a Covid világjárványa, amit itt és most élőben, a saját bőrünkön is megtapasztaltunk. De mindennek a gyökerei a múltba nyúlnak vissza, és a. távoli jövőben is ott vannak, Világunk, és saját legnagyobb betegségünk az önzőség és a képmutatás.

A Gyógyító Buddha ragyogó azúrkék színével azért van jelen ma is, hogy forduljunk hozzá segítségért: de nem csak kifejezett fizikai betegség esetén érdemes ezt a mantrát kántálni: megtisztít és segíti törekvéseinket a siker felé (akár anyagi, akár lelki szinten, egy-egy vitás ügy kimenetelét illetően, stb.).

Gyógyító Buddha mantra

TAYATHA OM BEKANDZE, 

BEKANDZE MAHA BEKANDZE,

RANDZE SAMU GATE SOHA

Jelentése:

Hívom a gyógyító Buddhát, elküldöm imámat a legfelsőbb magasságokba, ahol a betegség és a spirituális tudatlanság meggyógyul.

Tayatha : Egyszer jössz, egyszer mész. 

OM: Isten hangja, az univerzum.

Bekandze: megszüntetni a fájdalmat, a betegséget, Te a legfőbb orvosság, (Buddha). 

Maha Bekandze: Legfőbb orvos, aki megszüntetni a fájdalmat a betegséget, a sötét spirituális tudatlanságot.

Randze: Orvosok királya

Samu Gate: A legfőbb magasságok, és mélységek, ahová az imáim szállnak. A felébredés helye.

Soha: Ajánlom ezt az imát, neked Gyógyító Buddha.

Szeretettel ❤️,

Gizi

Tetszett a bejegyzés? Ha szeretnél más hasonló jellegű írást olvasni hétről-hétre, jógáról, meditációról, ájurvédáról, egészséges és tudatos életmódról, íratkozz fel rendszeres leveleinkre. Állandóan frissülő egyéb tartalmainkat pedig kövesd a Facebook és Instagram oldalunkon, vagy jógázz velem a Ramadasa Youtube csatornáján.

© Copyright 2020 Ramadasa Yoga és Ájurvéda 2020

GDPR hozzájárulás

Köszönjük szépen! A postafiókodba most levelet küldtünk, kérlek olvasd el és véglegesítsd a feliratkozási szándékodat.