Hajlandó vagy visszafordulni az úton?

U-turn, visszafordul, boldogan

Written by Sebők-Vakulya Gizella

Szia, Gizi vagyok a Ramadasa Yoga Studio alapítója. Azért vagyok itt, hogy segíthessek Neked eligazodni azon az úton, amit már bejártam és hogy hozzásegíthesselek egy boldogabb, teljesebb élethez. Örülök, hogy itt vagy!

március 20, 2021

Gurudev Sri Sri Ravi Shankar jógi szerint a boldogság magyarázata egyszerű, mégis alapjaiban rengeti meg azt, amit általában gondolunk róla.

Szerinte a boldogság olyan tényező, amelyet folyamatosan meg kell élnünk, de nem szabad loholni utána és folyamatosan „keresni”.  Tudattalanul mindannyian boldogok vagyunk, de annyira keressük-kutatjuk, hogy út közben elakadunk, és elveszítjük a cél a szemünk elől.  

Ébredj, lásd meg a jelent, és rájössz, hogy ott a boldogság, a feltétel nélküli boldogság. Csak ekkor tudsz boldog lenni, és nem akkor, amikor másoktól (emberek és anyagi dolgok) teszed függővé a boldogságodat.

A BOLDOGSÁG CSAK AZ ELMÉDTŐL FÜGG. Amikor az elme mentes a korábbi benyomásoktól és a jövőbeli vágyaktól, ott van a boldogság. Ne halogasd boldogságodat egy tökéletes jövőbeli időpontig. „Majd akkor boldog leszek, ha….” Most légy boldog, és a holnap gondoskodik magáról. A világon az emberek vagy álmodoznak róla, vagy emlékeznek korábbi szép pillanataikra.  Vagy a múlt, vagy a jövő. De a boldogság az, ami a jelenben van.

A boldogság az ember alapvető természete. Békére és boldogságra lettük teremtve! Az előre haladásunk egyetlen útja az Önvalónk felé való haladás, annak megismerése. Amint az igazi Én-t, az Önvalót felismerjük – állandóan jelen van, végtelen és teljes -, már nem kell a boldogságunkat tárgyakra és tapasztalatokra vetítenünk. Nincs többé szükségünk a boldogságra; tudjuk, hogy alapvető természetünk a boldogság, és ebben a felismerésben már otthonra lelhetünk.

A mai ember sajátossága, hogy a  boldogságot folyamatosan keres, kutat utána, és általában saját magán kívül: tárgyak, események, emberek jelenléte, társasága szükséges hozzá. Mindig feltételes a boldogságunk, illékonynak és ingatagnak tűnik. Röpke és rövid ideig tartó „boldogság” a jutalmunk, és a végén megkeseredünk benne, mert nincs állandóság, mindig azt érezzük, valamit tennünk kell (többet, jobbat), hogy még több legyen belőle és még tovább érezhessük.

Ahogy felismerjük, hogy igazi természetünk a boldogság, egyfajta felhatalmazást kapunk. Kezünkben a kulcs, amely kinyitja bennünk a tartós és igazi boldogság, szabad és független lét tárházát. De ehhez nagyon sokszor egy éles kanyarral vissza kell fordulnunk onnan, ahová már eljutottunk. Hátat fordítani mindennek, és alapvetően megrengetni gondolkodásunkat.

Einstein így fogalmazott: „A nyugodt, szerény élet több örömet hoz, mint az állandó izgalommal járó siker hajszolása. Ahol akarat van, ott út is van.”

Neked megvan már az utad?

Szeretettel ❤️, Gizi  

Forrás: https://www.artofliving.org

Tetszett a bejegyzés? Ha szeretnél más hasonló jellegű írást olvasni hétről-hétre, jógáról, meditációról, ájurvédáról, egészséges és tudatos életmódról, íratkozz fel rendszeres leveleinkre. Állandóan frissülő egyéb tartalmainkat pedig kövesd a Facebook és Instagram oldalunkon, vagy jógázz velem a Ramadasa Youtube csatornáján.

© Copyright 2020 Ramadasa Yoga és Ájurvéda 2020

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Ez is érdekelhet…

Ezért vidd kondizni a talpad!

Ezért vidd kondizni a talpad!

Talán számodra is ismerős érzés, hogy reggel az ágyból kikelve mintha összetört üvegcserepeken mászkálnál. Vagy a nap...

Kövess minket!

Tetszett a bejegyzés? Ha szeretnél más hasonló jellegű írást olvasni hétről-hétre, jógáról, meditációról, ájurvédáról, egészséges és tudatos életmódról, íratkozz fel rendszeres leveleinkre. Állandóan frissülő egyéb tartalmainkat pedig kövesd a Facebook és Instagram oldalunkon, vagy jógázz velem a Ramadasa Youtube csatornáján.

GDPR hozzájárulás

Köszönjük szépen! A postafiókodba most levelet küldtünk, kérlek olvasd el és véglegesítsd a feliratkozási szándékodat.